Cartiere.RO - Informeaza-te ...-> Locuri de Munca, Harti Online, Informatii Transport, Harta RATB, Auto, Dictionar DEX, Sanatate, Live Webcam

Carte Telefoane Romtelecom

Judetul

Tipul de client

Numele si prenumele /
Den. soc.(fara diacritice)
Strada
Nr
 


Dictionar explicativ roman DEX online



 

Prepararea supelor pentru bolnavii de ficat

Supele se prepara cu zeama de zarzavat sau numai cu apa, fara ceapa sau

zarzavat prajit si fara oase. Supelor de zarzavat strecurate li se adauga

diferite paste fainoase, orez, gris, zdrente sau perisoare de carne.

Pentru vitaminizare li se adauga verdeata, suc de lamiie sau de rosii.

Supele-creme de zarzavat se prepara prin trecerea legumelor fierte prin

sita si subtierea pireului obtinut cu zeama in care a fiert zarzavatul. Se

adauga putin unt proaspat.

Borsurile se prepara numai cu legume sau cu carne, acrite cu bors si drese

cu smintina si se pot aromatiza cu marar, patrunjel, leustean sau tarhon

verde tocat. Se recomanda pentru borsuri si sucul de sfecla cruda, care se

adauga in momentul servirii.

Ciorbele se acresc cu zeama de lamiie, corcoduse verzi, zer, iaurt.

Pentru bolnavii de ficat sunt foarte recomandate si supele de fructe.

Acestea se prepara in general fierbind fructele in apa, dupa care le

indulcim si le dregem cu lapte amestecat cu putina faina.

 

Prepararea mincarurilor pentru bolnavii de ficat

Carnea , slaba, de vaca, vitel sau pasare, se foloseste fara zgirciuri sau

pielite, taiata bucati, felii sau tocata. Se prepara prin fierbere in apa

sau in aburi (asezata pe os strecuratoare intr-un vas cu apa sau in vase

speciale pentru fiert in aburi).

Fripturile se fierb inabusit, in apa sau ulei. Se pot rumeni usor in

cuptor, pentru obtinerea unui aspect apetisant, fara a prinde insa crusta.

La gratar, se prepara fara grasime.

 

Prepararea bauturilor in afectiuni ale ficatului

Ceaiurile de musetel, menta, sunatoare se prepara punind frunzele uscate

direct in apa clocotita. Se iau imediat de pe foc, se acopera vasul

respectiv si se lasa astfel 15 minute. Procedeul se numeste infuzare.

Laptele se poate consuma simplu, cu cafea de orz sau amestecat cu ceai ori

suc de fructe.

Sucurile de zarzavat, legume sau fructe se prepara din fructe sau legume

proaspete, bine spalate, date pe razatoare si apoi stoarse prin tifon.

 

Prepararea dulciurilor pentru bolnavii de ficat

Din categoria dulcurilor se recomanda compoturile, spumele, cremele de

fructe, gelatinele, prajiturile cu albus de ou si aluaturile uscate, cu

foarte putina grasime, cu brinza de vaci, fructe si marmelada.

 

Prepararea garniturilor pentru bolnavii de ficat

Garniturile de legume se pot prepara simplu, fierte direct in apa cu sare,

apoi scurse, adaugindu-li-se putin ulei sau unt. Se pot prepara inabusite,

intr-un vas cu capac, cu apa si ulei. Piureurile se bat cu lapte si putin

unt. Garniturile din paste fainoase se prepara prinn fierbere in apa cu

sare , limpezindu-se apoi cu apa calda. Orezul si grisul se pot fierbe si

in zeama de zarzavat.

 

Prepararea salatelor pentru bolnavii de ficat

Pentru bolnavii de ficat este indicata salata de cruditati cu putin ulei

si zeama de lamiie, salata de sfecla coapta sau fiarta, de fasole verde

fiarta.

 

Prepararea sosurilor pentru bolnavii de ficat

In dieta bolnavilor de ficat, sosurile vor avea in compozitie susuri de

legume sau fructe si se vor ingrosa cu lapte amestecat cu putina faina.

Uleiul se adauga in timpul fierberii, iar untul inainte de servire.

»

Anunturi Online - Categorii

Cauta in Site


Info UTILE

Vremea in Bucuresti

  Ultima actualizare: 10-09-2006, ora 22:57 -> Total accesari de la 01 Iulie 2008:
urchinTracker();